Midea Klima Yetkili Servisi Çağırın! Profesyonel servishizmeti alın!
İnverter Klima Normal Klima Farkları
Klasik klimalarda ortam istenilen sıcaklık veya serinliğe ulaştığında sensör vasıtasıyla ölçüm yapan elektronik kart kompresör motorunu durdurmakta, iç ortam koşulları ayarlanan sıcaklığın bir miktar altına düştüğünde ise motora start komutu göndermektedir. Bu durum çalışma esnasında motorun sürekli dur-kalk yapmasına neden olmaktadır. Elektrik motorları ilk start aldığı anda yüksek seviyede enerji ihtiyacı oluştuğundan çok fazla güç tüketimi yapmaktadır. Sürekli bu durumun tekrar ediyor olması ve her çalıştığında ortamın iklimlendirme ihtiyacına bakmaksızın tam kapasite çalışması nedeniyle kullanılan enerji büyük oranda boşa harcanmaktadır.
Midea İnverter Klimalar AC şebeke gerilimini DC’ye çevirerek sabit gerilim voltajı ile motoru çalıştırmakta ancak frekans modülasyonu ile 10Hz – 180Hz aralığında enerji uygulanarak çalıştırılmaktadır. Bu durum kompresörün ortamın ihtiyacına göre düşük veya yüksek kapasiteyle çalışmasını sağlayarak sadece gerekli olduğu kadar enerji tüketmesine olanak tanımaktadır. Midea’nın inverter teknolojisinde motorun stop-start durumlarına geçişi minimize edildiğinden ilk çalışmadaki enerji kaybı da çok az yaşanmaktadır.
İnverter Klima On-Off Klima Farkı
AC motorlarda +110 -110 volt (toplam gerilimi 220V) aralığında enerji çekilerek kullanılmaktadır. DC motorlarda ise gerilimin “- yönü” bulunmaz, sadece pozitif yönde enerji çekilir. Tabii ki bu durum %50 oranında tasarruf sağlamasa da enerji sarfiyatını düşürmektedir. Bunun yanında AC motorların içinde hem sabit bobinler hem de dönen mile bağlı olan bobinlerle elektromıknatıs oluşturularak motorun hareketi sağlanmaktadır. Elektrik enerjisini manyetik alana çeviren elektromıknatıslar motordaki enerjiyi kullanan parçalardır. DC motorun en önemli avantajı ise sabit kısımda elektromıknatıs kullanılmayarak neodyum mıknatıslar ile manyetik alanın oluşturuluyor olmasıdır. DC kompresörlerde sadece hareketli olan kısımda elektrik enerjisi manyetik enerjiye çevrilmektedir. Bu durum DC motorların enerji tüketiminin AC motorlara oranlara daha düşük seviyede kalmasını sağlamakta, klimanın enerji verimliliğine büyük oranda katı oluşturmaktadır.
Standart klimalarda ortam yeterli ısı seviyesine ulaştıktan sonra durmasından tekrar çalışmasına kadar geçen sürede ortamdaki sıcaklık hissedilir düzeyde ısınmakta veya soğumaktadır. Bu durum iklimlendirme konforunun düşmesine neden olur. İnverter klimalarda ise yukarıdaki resimde görüldüğü gibi ısı dalgalanması çok az olmakta, iklimlendirme konforu en iyi düz4eyde tutulmaktadır.
İklimlendirme Konforunu en çok etkileyen konulardan birisde ayarlanan sıcaklığa gelen kadar geçen süredir. Normal klimalarda bu süre uzun sürerken Midea inverter klimalar çok hızlı bir sürede ortam koşullarını ayarlanan düzeye ulaştırabilmektedir.
Midea klima mühendislerinin geliştirdiği 3D DC inverter teknolojisinde sadece kompresörde DC motor kullanılmasının yeterli enerji verimliliğini sağlamadığı düşünülerek dış ünite ve iç ünite fanlarının da DC motorlarla kontrol edilmesini sağlamışlardır. 3D DC inverter klimalar ile Midea rakiplerine oranla enerji verimliliği alanında üstünlük kazanmasını sağlamış ve sektörde oldukça ilgi duyulmasına olanak tanımıştır.